Hi ik ben Sandra

Als je mij in een paar woorden zou moeten omschrijven dan is dat liefdevol, integer, zorgvuldig en intuïtief. Dit komt terug in hoe ik werk en hoe ik met mezelf en anderen omga. Alles wat ik doe, doe ik met bezieling en uit liefde. 

Ik geniet van rust en ben graag in de natuur. Daarnaast ben ik ook erg nieuwsgierig en dol op avontuur. Nieuwe ervaringen maken dat ik me enorm geïnspireerd kan voelen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel en ik blijf dan ook genieten van het leren van nieuwe vaardigheden.

hsp hss coach

LIEFDEVOL | INTEGER | ZORGVULDIG | INTUÏTIEF

Mijn verhaal

In 2007 stond ik voor een keerpunt in mijn leven. Ik had geregeld het gevoel dat het leven tegen mij was en er liep veel anders dan ik hoopte of verlangde. De moeilijkheden en uitdagingen die ik was tegengekomen in mijn jeugd, had ik grotendeels niet verwerkt. Ook liep ik mezelf op alle fronten in mijn leven voorbij, zowel zakelijk als privé. Ik kon geen nee zeggen en ik deed wat er van me werd verwacht of waarvan ik dacht dat er van mij werd verwacht en meer. Ik had het gevoel dat ik overal voor moest vechten. Daardoor voelde ik me oververmoeid. Mijn lichaam deed niet wat ik wilde, ik had verschillende onverklaarbare klachten. Ik stond in de overlevingsstand.

Al heel jong had ik het gevoel dat ik anders was. Ik had vroeg de ervaring dat ik energieën en vormen van “aanwezigheid” om me heen voelde die ik niet kon plaatsen. Het maakte me bang en ik durfde niet goed alleen te zijn. Tevens ervaarde ik andermans pijn. Wanneer mijn zus oorontsteking had, had ik ook oorpijn. Echter was er bij mij nooit iets te zien als de dokter ernaar keek. Wanneer er iemand op school ziek werd, voelde ik me ook ziek. Ook stemmingen of emoties van anderen pikte ik onmiddellijk op en daar paste ik me op aan. Ik wist haarfijn wat de ander nodig had maar negeerde daarmee mijn behoeften. Zo heb ik jaren geworsteld met mezelf.

Maar één ding heeft me nooit in de steek gelaten en dat is mijn doorzettingsvermogen. Als ik iets wil dan ga ik er helemaal voor en zoek ik naar manieren en wegen die me daar brengen waar ik wil zijn.  Zo begon ook mijn zoektocht naar geluk. Op een dag in 2007 besloot ik dat het klaar was om zo te leven. Ik begon te lezen over persoonlijke ontwikkeling, zelfhulp, spiritualiteit, zelfliefde, NLP, positieve psychologie, Wet van de aantrekkingskracht, zelfgenezing en zingeving. Ik raakte geïnspireerd. Het gaf inzicht in wat ik zelf kon veranderen in mijn leven en daar ging ik actief mee aan de slag. Doordat ik in beweging kwam voelde me vrolijker, blijer, zelfverzekerder. Ik werd me ervan bewust dat ik zelf veel meer controle over mijn leven kon hebben dan ik ooit had gedacht. 

Ik merkte dat wat ik nodig had, op mijn pad kwam. Zo kwam ik in aanraking met life coaching. In 2015 volgde ik een opleiding Life Coach en bezocht ik ook zelf meerdere keren een coach. Daarna volgde ik workshops NLP en Healing. Toen ik later kennismaakte met de term HSP en begreep dat dat op mij van toepassing was, vielen er meer puzzelstukjes op zijn plek. 

Naast HSP ontdekte ik de term HSS (High Sensation Seeker). In het kort gezegd is dit een grotere bereidheid en openheid om af te gaan op nieuwe situaties en omgevingen. De intense gevoelservaring is leidend ten opzichte van de risico’s. Ook dat kon ik bij mezelf plaatsen. Ondanks het feit dat ik snel overprikkeld raakte door spanning voelde ik daarnaast de behoefte aan spanning. Ik kies liever voor moeilijke wegen met de nodige obstakels die me naar de mooiste uitzichten brengen, dan makkelijke wegen met een uitzicht dat ik al ken. Ik zoek de grenzen van mijn comfortzone op en ga daar overheen om daarna van al dat moois te kunnen genieten. “Until you spread your wings, you have no idea how far you can fly” werd mijn lijfspreuk. Doordat ik mezelf inmiddels veel beter had leren kennen stond ik veel sterker in mijn schoenen. Het inzicht dat ik keuzes had die ik kon maken, maakte dat ik in plaats van me als slachtoffer te gedragen en te voelen, de verantwoordelijkheid nam over mijn ervaringen in het verleden en over de toekomst. Op alle fronten leek het leven niet meer tegen maar voor mij.

Inmiddels had ik een hele andere kijk op de wereld om me heen. Precies op het juiste moment leerde ik mensen kennen, die me weer een puzzelstuk verder brachten. Mijn oog viel zomaar op artikelen of boeken met het onderwerp wat mij op dat moment bezig hield. Ik hoorde liedjes met in de tekst het antwoord op mijn vragen. Het toeval bracht me telkens weer een stukje dichter bij het leven waar ik naar verlangde. Die bijzondere “toevalligheden” sterkten mijn vertrouwen dat ik er niet alleen voor sta. 

Via mijn vorige werkgever volgde ik verschillende opleidingen die mijn persoonlijke ontwikkeling alleen maar meer bevorderden. Ik leerde voor mezelf opkomen, authentiek te zijn, grenzen aangeven, nee zeggen wanneer dat nodig was. Het kwam de communicatie met anderen alleen maar ten goede. Ik vond meer balans in mijn leven en kreeg meer energie.  

In het voorjaar van 2020 werd ik ontslagen door Covid-19. Ondanks dat dit een verdrietige gebeurtenis was, besefte ik dat dit niet voor niks gebeurde. Ruim 13 jaar geleden ontstond de wens ooit een coachpraktijk te openen zodat ik andere mensen kan helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. En nu voelde ik aan alles dat dit een kans was die ik nu moest grijpen. Dit was mijn moment. Het moment om anderen te mogen begeleiden in de weg terug naar zichzelf om zo meer rust, balans, energie, veerkracht, authenticiteit en geluk te ervaren. Ik gun iedereen die hier behoefte aan heeft, deze transformatie.

Wil jij ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling en meer balans en energie? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek .

Sandra van der Burgt | Veldhoven | 2020

Rust en ontspanning in de natuur