Een ander accepteren zoals diegene is.

Accepteren wie een ander is met al zijn/haar tekortkomingen en eigenaardigheden en kwaliteiten valt soms al niet mee. Je hebt een bepaald beeld van hoe je wilt dat iemand is omdat jíj je dan prettiger voelt. Zoals bijvoorbeeld:
“Als die ander wat meer empathie zou bezitten zou ik me meer begrepen voelen. “
“Als die ander wat meer zou luisteren in plaats van praten zou hij/zij gehoord hebben dat ik ook goede ideeën heb”.
“Als die ander zijn/haar gevoelens beter zou kunnen verwoorden zou ik meer verbinding voelen”.

Proberen een ander te veranderen is als vechten tegen de bierkaai. Je hebt geen invloed op hoe een ander is en wil zijn.  Bovendien oefent het onbewust ook een druk uit op de relatie die je met diegene hebt. Je accepteert de ander niet helemaal en die energie zend je ook uit. 

Hoe kun je onvoorwaardelijke liefde terug verwachten als je die zelf ook niet geeft?

Wat heb jij hierin te doen?

Als jij jezelf de vraag stelt: “Wat heb ik hier in te doen? Wat is mijn aandeel?” Dan kom je er al snel achter dat jij mag leren jouw grenzen aan te geven en meer te communiceren over wat jij denkt, voelt en belangrijk vindt. In plaats van jouw welzijn in handen van een ander te leggen, neem je de verantwoordelijkheid hiervoor in eigen handen. Daarnaast mag je ook oprecht luisteren, zonder oordeel, naar de ander.

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Ware liefde is als een bloem laten groeien en bloeien in plaats van te plukken. Wanneer je een bloem plukt, zal deze verwelken. Door een bloem te laten staan zal deze groeien, bloeien en alleen maar mooier worden. Iemand laten leven, vallen en opstaan, ontdekken, laten groeien zonder in te willen grijpen is een teken van onvoorwaardelijke liefde. Evenals meekijken aan de zijlijn, ondersteuning bieden als iemand daarom vraagt en samen genieten.

Iemand willen veranderen of dicht bij je willen houden uit angst hem of haar te verliezen is geen ware liefde, dat is in feite iemand dwingen om jouw leegte op te vullen. Als iemand zich beklemd voelt zal diegene willen vluchten, maar als hij/zij zich geliefd en vrij voelt zal diegene eerder bij je willen zijn.

Hoe zit dat dan met onvoorwaardelijke zelfliefde?

Jezelf toestaan te zijn wie jij op dit moment bent, all-inclusive. Dat betekent: mét je leerprocessen, valkuilen, incompetenties, behoeften, eigenaardigheden, kwaliteiten én je grootsheid.

Angst voor deze verantwoordelijkheid.

Inzien dat jij zelf veel invloed hebt op jouw eigen geluk kan beangstigend zijn. Het is veel makkelijker met een vinger naar een ander te wijzen.

Die grootsheid kan meer beangstigen dan je valkuilen en je tekortkomingen. Omdat jij zelf inziet dat je veel invloed hebt op het creëren van je eigen geluk, kan de verantwoordelijkheid hiervoor zwaar voelen. Als jij werkelijk gaat voor jouw geluk, leert om authentiek te zijn, te staan voor waar jij in gelooft, jouw grenzen aan te geven en het beste uit jezelf te halen, kan dat ook betekenen dat sommige mensen niet meer in jouw leven passen en dat kan pijnlijk zijn.

Moed

Echte zelfliefde is de moed hebben om een stukje van jezelf te laten sterven. Niet iedereen zal even goed om kunnen gaan met de veranderingen die jij laat zien. Hierdoor kun jij je afgewezen voelen door anderen. Afwijzing staat voor het ego gelijk aan sterven.

Zodra je jezelf hoe dan ook accepteert en bereid bent ook alleen te staan, kun je authentiek zijn en je eigen plek innemen in deze wereld.  

De gevoeligheid voor afwijzing wordt veel minder wanneer jij kunt genieten van jouw eigen gezelschap en je daar helemaal comfortabel bij voelt. Wanneer jouw eigen gezelschap warm en liefdevol voelt, is de noodzaak om geaccepteerd te worden door anderen, minder belangrijk. Het belang om jezelf te kunnen zijn is dan veel groter dan het gevoel er bij te willen horen.

Als vanzelf trek je ook weer mensen aan die passen bij jouw huidige energie en die zich met dezelfde dingen bezighouden als jij. Hoe meer jij bij jezelf blijft hoe hoger je energie wordt. Je komt als het ware op een hogere frequentie en met die hogere frequentie trek je hogere energieën aan.

Patronen en overtuigingen.

Ook de patronen en overtuigingen die jij jaren met je mee hebt gedragen kunnen voelen als een onderdeel van jou, ongeacht dat deze je niet meer dienen.

Misschien heb je situaties vermeden uit angst niet goed genoeg te zijn. Of heb je je altijd aangepast om gezien te worden. Wellicht heb je je niet uitgesproken omdat je dacht dat jouw mening niet waardevol was, of om anderen niet teleur te stellen. Of stond je voor iedereen klaar ten koste van jezelf.

Loslaten van deze patronen kan voelen als een leegte in je lichaam.

Het is goed te beseffen dat die leegte betekent dat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe gewoonten en nieuwe energie, wat nu beter aansluit bij wie jij werkelijk bent, zodat de energie weer kan stromen.

Het erkennen van deze patronen laat je ook beseffen dat jij jaren niet helemaal jezelf bent geweest en niet geluisterd hebt naar het vuur en de passie in jou. Dat betekent ook dat jij nog niet hebt kunnen doen waarvoor jij hier bent.

Tot slot.

Het feit dat jij dit nu leest betekent dat het tijd is geworden om echt naar jezelf te luisteren. Zodat jij de vrijheid voelt het mooiste van jouw leven kunt maken en anderen hier een voorbeeld uit kunnen putten.

Het is oké om jezelf te willen verbeteren, het beste uit jezelf te willen halen en wellicht een beter mens te worden. Maar niet omdat je nu niet oké bent maar simpelweg omdat je wilt ontdekken wie jij echt bent, alles uit jouw leven wilt halen wat erin zit en iets voor de wereld wilt betekenen.

Kun je hier hulp bij gebruiken, kijk dan vooral even op https://precioussoul.nl/impactsessie.  

Please follow and like us: