hsp hss coach veldhoven

Hoogsensitieve prikkelzoeker

De hoogsensitieve prikkelzoeker heeft zowel behoefte aan rust als aan nieuwe ervaringen en afwisseling. Hoe ga je om met over- en onderprikkeling en hoe kun je dit voorkomen.

hsp en intuïtie

HSP en een sterke intuïtie.

Wat is intuïtie nou eigenlijk. Intuïtie is het aanvoelen en opmerken van je omgeving en situaties zonder dat er een verklaring voor is dat jij dat opmerkt. Hierin kun je onderscheid maken tussen: -Helderweten -Heldervoelen -Helderzien -Helderhoren Helderweten Zuiver weten zonder te kunnen verklaren dat je het weet. Dit kan te maken hebben met het …

HSP en een sterke intuïtie. Lees verder »

hsp hss coach veldhoven

Eerste hulp bij overprikkeling

Afsluiten lijkt de oplossing zodat je minder prikkels binnen krijgt. En op bepaalde momenten kan dat helpend zijn, zeker wanneer het je allemaal even te veel is. Echter op lange termijn heb je veel meer baat bij structurele oplossingen.

hsp hss coach veldhoven

Gevoel versus verstand

Je gevoel en verstand kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan. Waarom je voelt dat je een keuze moet maken die verstandelijk niet logisch is, is vaak helemaal niet duidelijk. Hoe krijg je gevoel en verstand nu op 1 lijn?

hsp hss coach veldhoven

Hoogsensitief en strong willed

Als je strong willed bent, heb je een sterke wilskracht, weet je heel goed wat je wilt en bent daarin enorm gedreven. Je hebt een sterke behoefte aan het ontdekken van nieuwe dingen en je bent erg nieuwsgierig aangelegd. Als je ook hoogsensitief bent kunnen deze twee eigenschappen met elkaar botsen.

Vrijheid

Vrijheid

Nationale bevrijdingsdag is een mooi moment om eens stil te staan bij ‘vrijheid’. Vooral het afgelopen jaar heeft het woord vrijheid een grotere lading gekregen omdat de gemiddelde mens zich ontzettend beperkt voelt in zijn of haar vrijheid, door de omstandigheden waarin de wereld zich nu bevindt. Er is een hoop wat niet mag, veel …

Vrijheid Lees verder »