hsp coach Eindhoven

Misverstanden hoogsensitiviteit

Er zijn bestaan nog steeds veel misverstanden over hoogsensitiveit. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de laatste jaren. Hierdoor lijkt het misschien een hype. Wat is hoogsensitiviteit niet en wat is het wel.

Intuïtie ontwikkelen, intuïtie betekenis

Hoogsensitiviteit en intuïtie

Hoogsensitieven hebben vaak een sterk ontwikkelde intuïtie. Intuïtie is als een spier die je kunt versterken. Je kunt leren hoe je hierop kunt vertrouwen en hoe je het voor je kunt laten werken.

Hoogsensitiviteit en werkgeluk

Hoogsensitiviteit en werkgeluk

Of je nu parttime of fulltime werkt, je brengt een groot deel van je tijd door op je werk. Of jij lekker in je vel zit op je werk of niet heeft dan ook veel invloed op je welzijn. Zelfkennis op het gebied van jouw hoogsensitiviteit is essentieel voor je werkgeluk.

hsp hss coach veldhoven

Hoogsensitieve prikkelzoeker

De hoogsensitieve prikkelzoeker heeft zowel behoefte aan rust als aan nieuwe ervaringen en afwisseling. Hoe ga je om met over- en onderprikkeling en hoe kun je dit voorkomen.

hsp hss coach veldhoven

Eerste hulp bij overprikkeling

Afsluiten lijkt de oplossing zodat je minder prikkels binnen krijgt. En op bepaalde momenten kan dat helpend zijn, zeker wanneer het je allemaal even te veel is. Echter op lange termijn heb je veel meer baat bij structurele oplossingen.

hsp hss coach veldhoven

Gevoel versus verstand

Je gevoel en verstand kunnen lijnrecht tegenover elkaar staan. Waarom je voelt dat je een keuze moet maken die verstandelijk niet logisch is, is vaak helemaal niet duidelijk. Hoe krijg je gevoel en verstand nu op 1 lijn?

hsp hss coach veldhoven

Hoogsensitief en strong willed

Als je strong willed bent, heb je een sterke wilskracht, weet je heel goed wat je wilt en bent daarin enorm gedreven. Je hebt een sterke behoefte aan het ontdekken van nieuwe dingen en je bent erg nieuwsgierig aangelegd. Als je ook hoogsensitief bent kunnen deze twee eigenschappen met elkaar botsen.